S E A R C H I N G ♥

Andai kita inginkan seorang teman, Janganlah kerana sifat cerianya,kerana andai dia mungkin tidak pandai menceriakan, kita akan menyalahkannya.
Andai kita ingin bersahabat, Terimalah dia seadanya ,kerana dia seorang sahabat yang hanya manusia biasa,Jangan diharapkan sempurna kerana kita juga tidak sempurna .
Terima kasih kawan

S U P P O R T E R ♥

B O B O T ♥

Wednesday, April 20, 2011

Tolong jadi orang yang sangat AMANAH boleh?

Pertama sekali i nak mintak maaf pada siapa-siapa yang terasa dengan statement nih. Tapi, kalau kita dah percaya orang tuh.Kenapa mesti nak merosakkan kepercayaan tuh ? wahhh, Tolong jadi seorang yang AMANAH ok? Boleh kann? tak susah pun rasanya. Kalau rasa awak tuh dah besar jangan buat perkara yang tak menampakkan awak tuh dah besar panjang. dah boleh fikir baik dan buruknya. 


ye betul, sekarang dah banyak kali benda ni terjadi, Jadi? kadar kepercayaan saya kat awak tuh sangat tipis. saya bukan apa, kalau bukan melibatkan DUIT atau WANG . saya tak kisah sangat, tapi duit orang tuh, sila laa bersikap prihatin. boleh kann? Kalau awak yang beria-ria mintak duit dari saya untuk diberikan pada kawan awak tuh, saya fikir awak memang seorang yang jujur. Tapi bila tiba-tiba kawan awak tuh datang kat saya tanya pasal DUIT dia.Saya pasti memang awak tak bagi kawan awak tuh (!) Hampeh laa awak nih. Disebabkan saya seorang yang jujur, maka saya pun berkata la yang duit dia pada awak. Then, dia mintak kat awak, awak boleh pura-pura tak ingat ? *WATEHECK* dan saya merayu dekat awak, sila pulangkan balik duit dia. Nak tegur awak susah, nanti kata saya budak BIADAP, KURANG AJAR(!). Jadi pandai-pandai la awak fikir sendiri. Awak kann dah besar, bukan macam saya,macam tak matang selalu buat orang terasa dengan saya.Tapi cuba awak muhasabah diri awak, tanya kenapa saya tak berapa nak tegur awak. Mesti awak tahu jawapannya.Tanya kenapa saya rapat dengan dia berbanding awak. Bukan nak mengaibkan, tapi cuba lah awak jangan buat benda yang orang tak suka. Boleh kann? Kalau ini hanya melibatkan saya dan awak, saya pun tak kisah sangat, tapi ini melibatkan kawan awak jugak boleh memburukkan nama saya dan awak jugak sebab pasal duet jek.. Malas la nak cara(!) Awak pandang saya sekarang pun nak jeling-jeling, Tapi saya tak kisah la, sebab bukan salah saya. Siapa makan cili terasa la Antracnose nye.HAHA *Antracnose ialah penyakit pada cili* 
Duit orang jangan dibuat main-main, Memang duit bukan segalanya, tetapi duit untuk membeli segalanya.
Bukan salah kita kalau berniat nak menegur . Tapi kalau awak rasa saya nih memang biadap sangat saya minta maaf.
saya tahu awak baik, tapi bila jadi macam nih, awak bukanlah orang yang senang untuk dipercayai lagi.Sorry, kadar kepercayaan saya dekat awak sangat tipis. Awak cakap la apa yang awak nak cakap. Untuk hormat awak pun, saya fikir banyak kali kalau dah memang perangai awak sebegini.Sebagai orang yang dah besar panjang dan dah tak boleh nak ditegur lagi, awak patut jadi ROLE MODEL dan bagi contoh yang baik-baik pada orang yang macam saya nih. Bila saya buat salah awak tegur,ye memang bagus. Tapi bila awak buat salah ? Fikirkanlah~

p/s : Bukan berniat untuk mengaibkan,tapi sekadar memberi nasihat .Tolong muhasabah diri awak. Saya tahu awak baik. Tolong JUJUR pada diri sendiri dan orang lain. Sekian.

No comments:

Post a Comment